ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



   Για 12η μέρα, οι Γιαννιώτες έδωσαν ακόμη μια φορά το παρών στην κεντρική πλατεία της πόλης χθες  Κυριακή 5 Ιούνη. Πλημμύρισε η πλατεία από κόσμο ενώ πολλοί είχαν κλείσει και τη μια λωρίδα του δρόμου. Η συνέλευση ήταν μια από τις πιο μαζικές και πολιτικοποιημένες των τελευταίων ημερών με κυρίαρχα ζητήματα το μνημόνιο, το χρέος, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν και προτάσεις για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Φυσικά δεν έλλειπαν και τα γνωστά “πηγαδάκια” στα οποία συμμετείχαν άτομα απ'όλες τις ηλικίες που αντάλλαζαν σκέψεις και απόψεις. Η συνέλευση έληξε αργά τη νύχτα και ακολούθησε συναυλία. 
                                               

 Το ραντεβού ανανεώθηκε για το απόγευμα της Δευτέρας με κυρίαρχη σκέψη τη μαζικοποίηση της πλατείας αφού είναι δυνατό να αποτελέσει έναυσμα νέων αγώνων αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ καθώς και την "ένωση" της πλατείας με τους απεργούς-διαδηλωτές της 15 Ιούνη προκειμένου να παλέψουν μαζί για να παρθούν πίσω τα βάρβαρα μέτρα, και να σταματήσουμε τα νέα!



















 (οι φωτογραφίες είναι απ'το προφίλ "Αγανακτισμένοι στα Γιάννενα" στο facebook)


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kosmos alla poli apolitik re paidi mou
Δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο λόγος που κατεβαίνει όλος αυτός ο κόσμος στην πλατεία είναι πολιτικός.

Κατέβηκαν γιατί δεν έχουν δουλειά, γιατί σ'όσους έχουν δουλειά ή τους κόβουν τους μισθούς ή τους απολύουν, γιατί κλείνουν σχολεία-σχολές-νοσοκομεία -γενικά- γιατί κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ μας επιβάλουν έναν κοινωνικό-εργασιακό-εκπαιδευτικό μεσαίωνα.

Στη συνέλευση λοιπόν συζητιόνται όλα αυτά και είναι μεγάλη η δίψα του κόσμου για να συζητήσει και να "δεί" πώς θα αντισταθεί σ'όλο αυτό και θα τους σταματήσει.

Άρα μάλλον είναι αρκετά "πολιτίκ"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δε διαφωνώ φίλε γενικά, αλλα η αλήθεια είναι ότι κανένας τους δεν κατέβηκε τουλάχιστον να τηρήσει αποφάσεις που ίδιοι ψήφισαν στο κάτω κάτω. η πορεία γιοκ