Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις και τραυματισμοί μεταναστών σε αστυνομική επιχείρηση


Συλλήψεις μεταναστών και πάνω από 30 κατεδαφίσεις παραπηγμάτων και σκηνών, είναι ο απολογισμός σημερινής αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμό που βρίσκεται στον κάμπο του Λαδοχωρίου, στην Ηγουμενίτσα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με συνεργεία του Δήμου και μπουλντόζες, ισοπέδωσαν τον καταυλισμό μεταναστών, δύο ημέρες μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν, ο δήμαρχος και οι φορείς της πόλης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Πάπουτσή, και την υφυπουργό Εργασίας, Άννα Νταλάρα. Το tvxs.gr, μίλησε με τον Σωτήρη Λαμπιότη, μέλος της Επιτροπής Προστασίας Μεταναστών, ο οποίος έκανε λόγο για μία απαράδεκτη επιχείρηση, η οποία σημαδεύτηκε από τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών.


Οι μετανάστες ήταν ενήμεροι για αυτή την «εκκαθαριστική» επιχείρηση της αστυνομίας, όπως αναφέρει ο κ. Λαμπιότης, γεγονός που συνέβαλε στην έγκυρη απομάκρυνσή τους. «Είχαμε προλάβει να πληροφορήσουμε τους μετανάστες για την πιθανή αυτή επιχείρηση της αστυνομίας και του Δήμου, ωστόσο,υπήρχαν μερικοί που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Αυτοί, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, τρεις από αυτούς είναι ανήλικοι Αφγανοί». Από την επιχείρηση της αστυνομίας δεν έλειψαν και ορισμένοι τραυματισμοί μεταναστών. «Υπήρξαν και τραυματίες από αυτή την επιχείρηση εξαιτίας της βίαιης αντίδρασης των αστυνομικών αρχών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπιότης.
Στην περιοχή υπάρχουν δύο καταυλισμοί. Αυτός που βρίσκεται στον κάμπο του Λαδοχωρίου –όπου πραγματοποιήθηκε η εν λόγο επιχείρηση της αστυνομίας- και ο κεντρικός καταυλισμός που βρίσκεται στο δάσος απέναντι από την είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα, με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες η αστυνομία ετοιμάζει ανάλογη επιχείρηση και στον κεντρικό καταυλισμό των μεταναστών στην περιοχή.
από: tvxs

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ap oti katalava me ti lissa pou eixan ta mat pali kala pou den kapsan kai to dasos.