ΕΠΕΙΓΟΝ: Ένα μόνο βιβλίο για κάθε μάθημα από εδώ και πέρα!!!

Για δεύτερη φορά ξεκινούν στις σχολές οι δηλώσεις συγγραμμάτων μέσω του πληροφοριακού συστήματος EUDOXUS. Η πρώτη εφαρμογή του προγράμματος άφησε γενικά μια «θετική» γεύση κυρίως λόγω της σαφώς πιο γρήγορης παραλαβής των συγγραμμάτων στις περισσότερες σχολές. Έτσι πέρασαν στα ψιλά γράμματα οι περιπτώσεις φοιτητών που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν βιβλία που δικαιούνταν (κυρίως επιλεγόμενα) επειδή το πρόγραμμα αυτό δεν τα αναγνώριζε. Μάλιστα τους απειλούσε με διαγραφή του λογαριασμού και άρα του δικαιώματος παραλαβής συγγραμμάτων γενικά.


Τώρα όμως το EUDOXUS δείχνει το άλλο του «πρόσωπο»!!! Σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στις σχολές από το υπουργείο παιδείας από εδώ και πέρα για κάθε μάθημα δικαιούμαστε ένα και μόνο βιβλίο το οποίο δεν υποχρεούται να καλύπτει ολόκληρη την ύλη του μαθήματος!!! Δικαίωμα σε ένα ακόμα βοηθητικό βιβλίο προβλέπεται εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την κατανόηση του κύριου συγγράμματος και εφόσον εγκριθεί από τη Συνέλευση του Τμήματος. Ακόμη ορίζεται ότι για μαθήματα που είναι ουσιαστικά συνθέσεις 2 οι παραπάνω μαθημάτων πρέπει να αφαιρεθούν από τη λίστα τα επιπλέον συγγράμματα ασχέτως αν είναι απαραίτητα. Τέλος, προβλέπει για τους φοιτητές που παραλάβουν συγγράμματα ενώ έχουν υπερβεί τα ελάχιστα χρόνια για τη λήψη πτυχίου, την πραγματοποίηση πειθαρχικού συμβουλίου και την επιβολή ποινών!


Αυτή οι εγκύκλιος αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος αναγκάζοντας τους φοιτητές να αγοράσουν τα επιπλέον βιβλία που πια δεν τους δίνονται για να περάσουν το μάθημα. Αποτελεί κομμάτι της ίδιας κατεύθυνσης που βάζει η υπουργός Παιδείας για το νέο Νόμο-Πλαίσιο, της κατάργησης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της εισαγωγής όλο και περισσότερων ταξικών φραγμών προς το πτυχίο, της εφαρμογής του Μνημονίου στην Παιδεία! Εμείς ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε όλους τους φοιτητές σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Να πάρουν πίσω την Εγκύκλιο!

Ο Νέος Νόμος Πλαίσιο δε θα περάσει!

ΟΧΙ στο Πανεπιστήμιο του Μνημονίου!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σχόλια