ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ… ΜΕ Δ.Ν.Τ

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση του καθηγητή Ανατομίας Ι στη διάλεξη της Πέμπτης 24/2 ως πρακτική που κύριο στόχο είχε να περάσει την πολιτική του συστήματος και να τρομοκρατήσει τους φοιτητές.


Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω καθηγητής μπαίνοντας στην αίθουσα, ζήτησε να υπογράψουν οι φοιτητές σε χαρτί, ώστε να τους «καταμετρήσει». Τέτοιες λογικές, τύπου απουσιολογίου, αποτελούν μέσο στοχοποίησης και εντατικοποίησης των φοιτητών και δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Δήλωσε ακόμη, ότι δε θα δέχεται φοιτητές στη διάρκεια του μαθήματος, επειδή ενοχλούν την «ηρεμία» του μαθήματος και αναφέρθηκε σε εργαστήρια που αν χρειαστεί θα γίνονται Σαββατοκύριακα, αφού μπορεί να χαθούν ώρες λόγω Γεν. Συνελεύσεων και καταλήψεων που ίσως υπάρξουν με την κατάθεση του νόμου- Πλαίσιο στα μέσα του Μάρτη. Τέλος, διαφώνησε όλως περιέργως(!) με την πανελλαδική απεργία της 23ης Φλεβάρη που συσπείρωσε χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους σε όλη την χώρα.


Το συγκεκριμένο περιστατικό μόνο μεμονωμένο δε πρέπει να θεωρηθεί. Ο συγκεκριμένος καθηγητής φανέρωσε ξεκάθαρα ,για άλλη μια φορά, ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος του καθηγητικού κατεστημένου στο χώρο των πανεπιστημίων, που δεν μπορεί να είναι άλλος πέραν της εφαρμογής της πολιτικής του συστήματος σε αυτά. Την πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας, της λιτότητας, της ανεργίας. Την πολιτική του μνημονίου.


Συνάδελφοι, ο λόγος και η δράση ανήκουν στη φοιτητική πλειοψηφία.


Πρέπει να προσπεράσουμε τα εμπόδια και τις παγίδες που στήνονται από τη μεριά της κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Πρέπει να αναμετρηθούμε με την πολιτική των καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ – ΠΑΣΠ που θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική του Μνημονίου σε ΑΕΙ – ΤΕΙ. Πρέπει να πάψουν οι ψευδαισθήσεις που τρέφουν παρατάξεις της αριστεράς(ΠΚΣ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ) περί συμμαχιών με το καθηγητικό κατεστημένο, το οποίο αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος στα Πανεπιστήμια. Οι ψευδαισθήσεις αυτές το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν εμπόδια στην προσπάθεια ανάπτυξης ανεξάρτητου φοιτητικού κινήματος . Πρέπει να αναπτύξουμε κοινή δράση με όλα τα ζωντανά τμήματα της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με τον εργαζόμενο λαό που παλεύει να αντισταθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες και συσχετισμούς


Συνάδελφοι,

Πρέπει να βρεθούμε ξανά μαζικά στα αμφιθέατρα, να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε, να δράσουμε. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε Σπουδές – Δουλειά – Ελευθερίες- Ζωή.

Να γίνουμε φραγμός στα αντιδραστικά σχέδια τους.

Για να μην περάσει ο νόμος του μνημονίου! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.


· ΚΑΤΩ Η ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ,ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Αγωνιστικές Κινήσεις Ιατρικής

Σχόλια