ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


Η άδεια για άρση του ασύλου με εντολή των πρυτανικών αρχών –και με αφορμή τους απεργούς πείνας μετανάστες- κάτω από την καθοδήγηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα χειροκροτήματα ΝΔ και ΛΑΟΣ αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του πάζλ, της επιχειρούμενης κατάργησης του Ασύλου. Άλλωστε η περικύκλωση της Νομικής από τις αστυνομικές δυνάμεις που θύμισε άλλες εποχές και το όλο σκηνικό στοχοποίησης του ασύλου που προηγήθηκε δείχνει πολύ ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.

Βήμα βήμα και πλέον με όλο και πιο επιταχυνόμενους ρυθμούς προσπαθούν να πετύχουν την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου και παράλληλα να εμπεδώσουν στον λαό και την νεολαία πως δεν υπάρχει ΄΄άβατο΄΄. Έναν στόχο που τον προωθούνε συστηματικά και επίμονα. Αποδομούν την έννοια του ασύλου μιλώντας για ΄΄ακαδημαϊκό΄΄ άσυλο, το καταργούνε θεσμικά στους προαύλιους χώρους του πανεπιστημίου και προσπαθούνε να εμπεδώσουνε αυτήν την ΄΄μερική΄΄ κατάργηση στον λαό με τις αλλεπάλληλες -με διάφορες αφορμές τα 2 τουλάχιστον τελευταία χρόνια- εισόδους της αστυνομίας στους προαύλιους χώρους τον ιδρυμάτων. Στη σημερινή συγκυρία ψάχνουνε για την αφορμή ώστε να ολοκληρώσουνε το έργο τους με την πλήρη ποδοπάτηση του ασύλου και την είσοδο των δυνάμεων καταστολής και μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων.

Όχι, για εμάς η πραγματική αιτία για τις κινήσεις αυτές δεν είναι οι απεργοί πείνας –μετανάστες που διεκδικούν το δίκιο τους- άνθρωποι που εξαθλιώθηκαν από τις πολιτικές που προκαλούν πολέμους και σπέρνουν την φτώχεια σε εκτεταμένα μέρη του πλανήτη, πολιτικές που φέρνουν και στον τόπο μας η τρόικα και το ΔΝΤ. Όπως άλλωστε η πραγματική αιτία δεν ήταν και κατά το πρόσφατο παρελθόν η δήθεν καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Ναι, αυτηνής που δεν την γεννά το Άσυλο (όπως μας λένε), αλλά η πολιτική τους που εξοντώνει και εξαθλιώνει χιλιάδες συνανθρώπους μας. Όλα αυτά αποτελούν απλά την αφορμή.

Το πραγματικό ζήτημα ήτανε και είναι πως η κατάργηση του Ασύλου αποτελεί βασικό όρο για την προώθηση της αντιλαϊκής, αντιφοιτητικής πολιτικής. Θέλουνε να καταργήσουνε το Άσυλο άμεσα για να μπορέσουνε να συντρίψουνε την μαζική φοιτητική και σπουδαστική πάλη που θα γιγαντώνεται ενόσω προωθείται η πολιτική της κατάργησης των πτυχίων, της κατάργησης του δικαιώματος στην μόρφωση, με το ξοπέταγμα εκατοντάδων χιλιάδων νέων από την Τρίτη Βαθμίδα στη μεταδευτεροβάθμια ΄΄σούπα΄΄, του ξεθεμελιώματος της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Ακόμα περισσότερο φοβούνται τα ευρύτερα λαϊκά και νεολαιίστικα ξεσπάσματα που αναπόφευκτα θα γεννήσει η πολιτική της εκτεταμένης φτώχειας, της εξαθλίωσης και της μαζικής ανεργίας. Το άσυλο μπορεί να ευνοήσει και να αγκαλιάσει μια ευρύτερη λαϊκή εξέγερση.

  • Φοβούνται την λαϊκή οργή και για αυτό έχουνε βάλει στο μάτι το άσυλο.

  • Φοβούνται την λαϊκή αντίδραση και για αυτό θωρακίζονται και γιγαντώνουνε τον κατασταλτικό μηχανισμό.

  • Φοβούνται τον λαό και για αυτό αναιρούνε τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα και μια από τις κορυφαίες κατακτήσεις της πάλης του λαού μας, το πανεπιστημιακό Άσυλο.

Η υπεράσπιση του ασύλου οφείλει να γίνει υπόθεση κάθε φοιτητή, φοιτήτριας, κάθε φοιτητικού συλλόγου κάθε συλλογικότητας που αναφέρεται στον λαό και στα δικαιώματά του.

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  • ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ- ΤΕΙ

Σχόλια