Όλοι στην απεργία 15 Δεκέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Σκληρή λιτότητα, μειώσεις στους μισθούς, απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση της φορολογίας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, είναι μερικά από τα μέτρα του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συνενοχή ΝΔ και ΛΑΟΣ, για το «καλό» της χώρας.

Όμως ούτε μείωση του χρέους είδαμε, ούτε καμία ανάκαμψη... Αντιθέτως! Είδαμε μαγαζιά να κλείνουν, χιλιάδες νέους να πετιούνται στην ανεργία και μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού στα όρια της φτώχειας.

Στόχος όλων αυτών είναι ένας. Το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και οποιασδήποτε συλλογικής κατάκτησης, μετατρέποντάς μας σε σύγχρονους δούλους των ιμπεριαλιστών για να πληρώσουμε την κρίση τους. Οι «σωτήρες του λαού», που έφεραν τα μέτρα αυτά, έριξαν τις μάσκες τους και φάνηκε ότι δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μαριονέτες των αμερικάνων και των ευρωπαίων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ξένα επιτελεία απαιτούν νέα μέτρα μέσα στο επόμενο έτος.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

Στην ίδια λογική, έρχεται η επίθεση με το Μνημόνιο στην εκπαίδευση. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα πανεπιστήμιο πλήρως εναρμονισμένο με την υπόλοιπη κοινωνία. Ένα πανεπιστήμιο καθαρά ταξικό, θέση στο οποίο θα έχουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί, που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του.

Όπως έχουν διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έτσι έρχονται και διαλύουν τα πτυχία που τα αντικαθιστούν με πιστωτικές μονάδες (credits). Έτσι οι φοιτητές δε θα έχουν τίποτα να τους ενώνει ώστε να παλεύουν συλλογικά.

Με τον manager στη διοίκηση των πανεπιστημίων, έχουν σαν στόχο την εισαγωγή ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ και την κατάργηση των παροχών σε σίτιση, στέγαση, μετακίνηση. Έτσι καταργούν οποιοδήποτε απομεινάρι δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης οδηγώντας μας στη «λύση» των φοιτητικών δανείων, μετατρέποντάς μας παράλληλα σε δούλους των τραπεζών από τα 18 μας.

Θέλουν να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο πλήρως εντατικοποιημένο στα πρότυπα του σχολείου. Με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, απουσιολόγια, κατάργηση των εξεταστικών και αντικατάστασή τους με καθημερινά τεστάκια. Που αν δεν περνάς έναν αριθμό μαθημάτων, δε θα περνάς στο επόμενο έτος. Με νέα όρια σπουδών από 2ν σε ν+2 ή ν+1.

Ένα πανεπιστήμιο, στο οποίο δε θα χωράει ο φοιτητικός συνδικαλισμός. Όπου οι συνελέυσεις και οι καταλήψεις θα φαντάζουν κάτι μακρινό. Ένα πανεπιστήμιο όπου δε χωρά η ελευθερία σκέψης και δράσης. Όπου το Άσυλο θα είναι παρελθόν.

ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Καλούμε όλους τους φοιτητές-σπουδαστές στον αγώνα ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Το φοιτητικό κίνημα γνωρίζει τον δρόμο του αγώνα. Με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις στο πλευρό του λαού να ανατρέψουμε την πολιτική του Μνημονίου σε όλες του τις εκφράσεις. Με όπλο μας την κοινή δράση για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Αγωνιζόμαστε για:

  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο

  • Ανατροπή της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

  • Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών

Στο πλευρό του λαού για:

  • Την Ανατροπή του Προγράμματος Βαρβαρότητας και του Μνημονίου

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

  • Συνδικαλιστικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχόλια