Κάτω η κρατική τρομοκρατία! Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες! Να ακυρωθούν τα πρόστιμα!

 

Καταγγέλλουμε το όργιο τρομοκρατίας που εξαπέλυσε πανελλαδικά η αστυνομία, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από το πρωί είχαν πραγματοποιηθεί δεκάδες συλλήψεις σε όλες τις πόλεις της χώρας που είχαν καλεστεί συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα η αστυνομία μετέτρεψε τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη περιοχή. Απέκλεισε αγωνιστές που βρίσκονταν στο καφέ “Εκτός των Τειχών” και στη συνέχεια προχώρησε σε προσαγωγές και επιβολή προστίμων σε όλη τη γύρω περιοχή. Κάθε οργάνωση-συλλογικότητα που προσπάθησε να διαδηλώσει ,κάθε λαϊκός άνθρωπος που προσπάθησε να καταθέσει έστω ένα λουλούδι στον τόπο δολοφονίας βρέθηκε αντιμέτωπος με την αστυνομική βία. Αντίστοιχες εικόνες είδαμε στα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη. Άνθρωποι που απλά περπατούσαν σε κεντρικούς δρόμους πόλεων και φαίνονταν “ύποπτοι” στα μάτια της αστυνομίας βρέθηκαν να τρώνε ξύλο μέσα σε κλούβες, ακόμα και να τους αφαιρούνται οι μάσκες.


Ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχε στηθεί σκηνικό στρατιωτικού νόμου, με τις δυνάμεις καταστολής να λειτουργούν ως στρατός κατοχής στις γειτονιές μας και την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων ξυπνώντας μνήμες δικτατορίας. Σε εντεταλμένη υπηρεσία, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, οι “ειδικοί” καθηγητές πανεπιστημίου προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για λόγους υγείας. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα! Για άλλη μια φορά η αστυνομία δεν τηρούσε αποστάσεις, δε φορούσε μάσκες, σε πλήρη αντίθεση με τους αγωνιστές! Ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρυσοχοΐδης, μας είπε ότι ο ιός δεν κολλάει σε ανοικτούς χώρους.

 

Όπως η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία στον Αλέξη Γρηγορόπουλο, έτσι δεν ήταν τυχαία και τα γεγονότα της Κυριακής. Σε συνέχεια της απαγόρευσης του Πολυτεχνείου, του νόμου για απαγόρευση διαδηλώσεων, της κατάργησης του ασύλου, της ποινικοποίησης της απεργίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Την ώρα που αφήνει το λαό να πεθαίνει κατά εκατοντάδες κάθε μέρα, περνάει κάθε αντιλαϊκό νόμο που έχει στα συρτάρια της και αφήνει την εργοδοσία να αυθαιρετεί ασύστολα. Οι αγώνες του λαού και της νεολαίας τους χαλάνε τα σχέδια!

 

Από την Ελλάδα ως τη Γαλλία και τη Χιλή οι λαοί βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στη φασιστικοποίηση και την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, του χτυπήματος στο δικαίωμα στην ίση – πλήρη – δωρεάν περίθαλψη, ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. Οι αγώνες μας δε θα μπουν στο γύψο. Καλούμε όλο το δημοκρατικό λαό και τη νεολαία να παλέψει ενάντια στη βαρβαρότητα. Να μην αφήσουμε την καταστολή και το θάνατο να γίνουν “κανονικότητα”! Απέναντι στη δολοφονική πολιτική του συστήματος απαντάμε με μαζικό και οργανωμένο αγώνα για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες-υγεία!

 

Να ελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες!

Να ακυρωθούν τα πρόστιμα!

Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!



Σχόλια