ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΕΥ | Δευτέρα 24/02, 13:00 στη Μ1

 

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/02, 13:00 ΣΤΗ Μ1



 Το σύστημα με την ένταση της φασιστικοποίησης προσπαθεί να τρομάξει όσους αγωνίζονται  και να προλάβει όσους δεν έχουν βγει ακόμα στο δρόμο. Προσπαθεί να μας επιβάλει τη λογική του ελέγχου μέσα από την απαγόρευση των διαδηλώσεων, των συνελεύσεων και να χτυπήσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

  Ξεκίνησαν με τη νομική κατάργηση του ασύλου, συνεχίζουν με την αξιολόγηση και θα φέρουν διαγραφές φοιτητών και όριο φοίτησης (που από ν+2 έγινε ν+3), βάση του 10 και ξεχωριστή βάση για κάθε τμήμα, είσοδο στα Πανεπιστήμια με επίδειξη πάσο. Διαμορφώνουν μια εκπαίδευση βαθιά ταξική που δεν χωράει πολλούς από εμάς. Το νομοσχέδιο της αξιολόγησης έρχεται να σχηματοποιήσει το μηχανισμό που θα φροντίσει φροντίσει για την εφαρμογή των υπόλοιπων μέτρων. 

   Δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμάς, αν μας ταιριάζει αυτό που βιώνουμε στις σχολές. Αν αντέχουμε στους εξαντλητικούς ρυθμούς σπουδών, αν αντέξουμε τα έξοδα για να σπουδάσουμε, αν αντέχουμε το άγχος ότι το πτυχίο μας δε φτάνει και πρέπει να πληρώνουμε για σεμινάρια και μεταπτυχιακά, αν δεχόμαστε ως επαγγελματική προοπτική τη φυγή στο εξωτερικό.

  Όσα προβλήματα και να θεωρεί ο καθένας ότι υπάρχουν στα Πανεπιστήμια, δεν έρχεται να μας τα λύσει η αξιολόγηση. Σύμφωνα με τις "αξιολογήσεις" τους, οι αγώνες για ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και πτυχία που κατοχυρώνουν επαγγελματικά δικαιώματα, πρέπει να χτυπηθούν. Να μην τους περάσει! 



Σχόλια