Σάμος: Ας ενημερώσει κάποιος το ΜΑΣ ότι στον Ασπρόπυργο έγινε εργοδοτικό έγκλημα


Την Παρασκευή 8 Μαΐου στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο έγινε έκρηξη με έξι πολύ σοβαρά τραυματίες εργάτες. Ένα ακόμη πολύ σοβαρό εργοδοτικό έγκλημα. Υπεύθυνη για αυτό τα έγκλημα είναι η διοίκηση της εταιρίας που μοναδικό γνώμονα το κέρδος της, εντατικοποιεί εδώ και καιρό της εργασία, και αδιαφορεί για κανόνες ασφαλείας και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Μαθηματικού. Στο ΔΣ αυτό ως Αγωνιστικές Κινήσεις θέσαμε το παραπάνω θέμα και καταθέσαμε ψήφισμα καταδίκης του εγκλήματος και στήριξης στους εργάτες και τους τραυματίες.
Η αντίδραση της πλειοψηφούσας παράταξης του ΜΑΣ στο ΔΣ ήταν σοκαριστική. Με αγριεμένο τρόπο, αρνήθηκε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, και επέβαλε με φασιστικό τρόπο να μην συζητηθεί από το ΔΣ. Με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε σε άλλα θέματα που είχε το ΜΑΣ υπόψη. Απαγόρεψε στις Αγωνιστικές Κινήσεις να βάλουν ψήφισμα τους.
Ενδιαφέρον έχουν τα αστεία επιχειρήματα που ακούστηκαν για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους να μπει η καταγγελία μας σε ψηφοφορία. «Δεν είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για το θέμα» «θα έπρεπε να μας ενημερώσετε πιο πριν» ενώ αίσθηση μας έκανε το εμετικό: «Τέτοια ατυχήματα γίνονται συχνά γιατί θέλουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις σήμερα να βγάλουμε ψήφισμα καταγγελίας;»
Καλούμε τους φοιτητές να πάρουν σοβαρά υπόψη την στάση του ΜΑΣ που συμπεριφέρεται με αυτοκρατορικό τρόπο, και διαχειρίζεται τους φοιτητικούς συλλόγους σαν να είναι τσιφλίκι τους, υπαγορεύοντας ακόμα και ποια θέματα θα συζητήσει το ΔΣ. Είναι βέβαια χαρακτηριστικό φαινόμενο, ότι όταν το ΜΑΣ ηγεμονεύει με απόλυτη πλειοψηφία ένα σύλλογο, τότε πέφτουν τίτλοι τέλους στις μαζικές γενικές συνελεύσεις, χαρακτηριστικά παραδείγματα οι πάλε ποτέ δυναμικοί και ενεργοί σύλλογοι του Μαθηματικού και του ΜΠΕΣ. Να σκεφτούν οι φοιτητές αν τέτοιες ενέργειες βοηθούν την μαζικοποίηση, την πολιτικοποίηση και το ζωντάνεμα των συλλόγων μας, για να γίνουν όπλο πάλης για την αντίσταση μας στην βάρβαρη πολιτική του συστήματος.

Σχόλια