ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 
ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ



Καλούμε κάθε φοιτητή, προοδευτικό αγωνιστή και πολιτική δύναμη, που θέλει να παλέψει
 για την  προετοιμασία-διεξαγωγή αγώνα ενάντια στις διαγραφές, σε ανοιχτή σύσκεψη:


ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9, ώρα 1μμ, στο ΦΥΣΙΚΟ




Η μάχη των διαγραφών μας αφορά όλους.

    Γιατί στόχος της κυβέρνησης  και του υπ. Παιδείας είναι αυτοί που σπουδάζουν και αυτοί που πρόκειται ή ευελπιστούν να σπουδάσουν και όχι κάποιοι «αιώνιοι» όπως λένε.  Ψευτοεπιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για το διαχωρισμό «ενεργός-ανενεργός», έχουν στόχο τη διάσπαση του φοιτητικού κινήματος, ούτως ώστε να γίνει το βήμα που θα παγιώσει και θα νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις όλων μας, ότι μπορούν να μας διαγράφουν ανά πάσα στιγμή και αιτία.

    Γιατί σε συνδυασμό με την ολοένα και περισσότερο εντατικοποίηση των σπουδών μας, οι διαγραφές αποτελούν έναν τεράστιο ταξικό φραγμό για τους περισσότερους από εμάς.

    Γιατί αποτελούν κομμάτι και συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Της πολιτικής των μνημονίων, της φτώχειας, των απολύσεων, του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, που μακελεύει ολόκληρες χώρες και λαούς. Μιας πολιτικής που μας θέλει υποταγμένους και κρέας στα κανόνια τους.

    Απέναντι σε όλα αυτά, η φοιτητική νεολαία πρέπει να δώσει μια τεράστια μάχη. Αυτή η μάχη αφορά όχι μόνο το δικαίωμα στις σπουδές αλλά συνολικά το δικαίωμά της στη ζωή. Βασική αιχμή για το φοιτητικό κίνημα σήμερα πρέπει να είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.







Σχόλια