ΓΙΑ ΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ:

Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
Για ένα μέτωπο Αντίστασης και Ανατροπής του προγράμματος σταθερότητας και του εργασιακού, κοινωνικού μεσαίωνα. Για να γίνουμε κίνημα νεολαίας στο πλευρό της λαϊκής αντίστασης. Για να νικήσουν οι εξεγέρσεις που θα έρθουν και να μη ζήσουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι.

Για την ανατροπή της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης
Ενάντια στην παιδεία των λίγων και εκλεκτών, για την ανατροπή του νόμου πλαίσιο, των οδηγιών της Μπολόνια, για να κατακτήσουμε το δικαίωμα σε ΣΠΟΥΔΕΣ -  ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. Ενάντια στο πανεπιστήμιο της παιδείας επί πληρωμή, της εντατικοποίησης, των πτυχίων κουρελόχαρτων, της κατάργησης του ασύλου, που δε χωράει το παιδί των κατώτερων στρωμάτων.

Για να σπάσουμε τα δεσμά του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού

Γιατί δε χρωστάμε αλλά μας χρωστάνε. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το σύστημά τους δε διορθώνονται, αλλά ανατρέπονται. Γιατί βιώσιμο είναι το μέλλον μόνο έξω από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Γιατί η ανθρωπότητα μπορεί να ζει χωρίς φτώχεια, ανεργία, πόλεμο, κρίσεις, καταπίεση. Γιατί δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Δεν έχουμε προτάσεις. Έχουμε αιτήματα
Δεν έχουμε προτάσεις «εξόδου από την κρίση», «ορθολογικής διαχείρισης», ούτε «εργατικού ελέγχου». Δε ζητάμε τη «στάση πληρωμών», τη «διαγραφή του χρέους», ή «να πτωχεύσει η πλουτοκρατία», ή να «πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο».
Το πρόβλημα που δημιούργησαν άλλοι δεν είναι κοινό, για να τους προτείνουμε τη λύση. Το λαϊκό κίνημα έχει αιτήματα, δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση, καλύτερους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, και μόνο μέσα από την ανατροπή των μέτρων θα τα κατακτήσει.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Όλοι μαζί σε αυτό που μας ενώνει – στο δρόμο να πέσουνε οι νόμοι
Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να φτιαχτούν παντού πρωτοβουλίες και επιτροπές αγώνα, μέτωπο κοινής δράσης των δυνάμεων αλλά και του κόσμου, που θα δρούνε με σκοπό την ενεργοποίηση των συλλόγων, χωρίς να είναι προαπαιτούμενο το καπέλωμα από το πολιτικό πρόγραμμα του κάθε χώρου. Να κάνουμε τους συλλόγους εστίες αντίστασης και να φέρουμε ξανά τον κόσμο στις συνελεύσεις.

Αποχή από τα όργανα συνδιοίκησης
Δεν συμμετέχουμε, δεν εκλέγουμε εκπροσώπους στη συνέλευση του τμήματος. Δε δεχόμαστε να αποφασίζουν οι καθηγητές και κάποιοι εκπρόσωποι των φοιτητών για τα ζητήματα που μας αφορούν. Δε νομιμοποιούμε καμία διαδικασία, εκτός του συλλόγου φοιτητών. Μόνο μέσα από τον αγώνα, και όχι με κάποιους συμβουλάτορες μπορούμε να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας.

Αποχή από τις πρυτανικές εκλογές
Δε γινόμαστε συνυπεύθυνοι στην εκλογή του πρύτανη και στις αποφάσεις που αυτός θα πάρει. Γιατί ο πρύτανης είναι στο διοικητικό μηχανισμό του κράτους και ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, θα εφαρμόσει τις διατάξεις της κυβέρνησης, που εμείς καλούμε το κίνημα να μην αποδεχτεί.

Για ψηφοδέλτιο και όχι λίστα ονομάτων
Για να μπορούν, όσοι το επιθυμούν, να εκλεγούν σαν άποψη, σα συλλογικότητα, σαν κοινή αντίληψη για τον κόσμο, την οποία υπηρετούν σε κάθε σχολή. Για να μην μπορούν να κρύβονται αντιδραστικές απόψεις πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!