Άθλια κατάσταση στα ξενονοδοχεία που μεταφέρονται οι οικότροφοι! ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ!



Ακόμα μια φορά γίνεται φανερό πως η υποκρισία του συστήματος έχει στόχο να καταργήσει τα δικαιώματα μας. Βομβαρδίζει τον λαό με ευθύνες που προφανώς και δεν του αναλογούν, μιλώντας νυχθημερόν για την ατομική ευθηνή που υποτίθεται πως δεν έχει. Όμως ο πραγματικός υπαίτιος για όλη αυτή την κατάσταση είναι το σύστημα και οι διαχειριστές του αφού όχι μόνο έχει καταστρέψει το σύστημα υγείας αλλά τώρα αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο αντιμετώπισης, ακόμα και αυτό της διάγνωσης μια και όπως λένε μαϊντανοί όπως ο Τσιόρδας «τα μαζικά τεστ είναι σπατάλη».

Ενώ λοιπόν την αποκλειστική ευθηνή την έχει το κράτος η κυβέρνηση δεν χάνει χρόνο παράλληλα να χτυπήσει και την δωρεάν στέγαση. Η κυβέρνηση και το σύστημα με κάθε μέσο που διαθέτουν μας λένε να «μείνουμε σπίτι» και παράλληλα πετάνε δεκάδες φοιτητές έξω από τις εστίες τους και τους τρομοκρατούν πως δεν θα έχουν ρεύμα, νερό, φαγητό. Και σαν «λύση» πολλοί οικότροφοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία.

Φοιτήτρια της ΦΕΠΑ λοιπόν καταγγέλλει πως λόγω του φόβου της πως θα εκκενωθεί η εστία της αποχώρησε από αυτή και πήγε να μείνει σε ένα από τα εν λόγω ξενοδοχεία. Αυτό που την περίμενε ήταν κοριοί στο κρεβάτι της και ένα ξενοδοχείο που το είχαν απολυμάνει αφού «το προγραμμάτιζαν για αύριο» εκθέτοντας την υγεία της σε κίνδυνο. Αυτές είναι οι παροχές που προσφέρει το υπουργείο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός συστήματος που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την υγεία και τα δικαιώματα μας.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες οικότροφοι να ζουν έναν ζωντανό εφιάλτη. Κάποιοι δουλεύουν και τους είναι αδύνατη η μετακίνηση ενώ άλλοι μπορεί να μην μπορούν να στηριχτούν οικονομικά από την οικογένεια τους για να γυρίσουν εκεί που μένουν η να φοβούνται για ενδεχόμενη μεταφορά του ιού. Και τα ξενοδοχεία που «προσφέρουν» είναι επικίνδυνα για την υγεία των φοιτητών.

Η κατάσταση αυτή που βιώνουν οι οικότροφοι δεν είναι καθόλου ξεκομμένη από την συνολική επίθεση που δέχεται ο λαός στα εργασιακά του δικαιώματα και στο δικαίωμα του στην δωρεάν υγεία. Είναι ακριβώς το ίδιο σύστημα που αρνείται να προσλάβει προσωπικό στα νοσοκομεία, να δημιουργήσει μονάδες ΜΕΘ και να κάνει τεστ σε όλο τον λαό. Έτσι με όπλο το αφήγημα της ατομικής ευθηνής μας καλεί να πληρώσουμε εμείς την κρίση που το ίδιο γεννά και διαιωνίζει.

Πρέπει να παλέψουμε και να στηρίξουμε το δικαίωμα στη στέγαση και συνολικότερα στο δωρεάν πλέγμα. Είναι δικαιώματα και όχι παροχές που δεν χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν με αγώνες. Και σαν τέτοια πρέπει να τα υπερασπιστούμε.

- ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ!

- ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!

- ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

- ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΑΣΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

- ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

- ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

- ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!


Σχόλια