Οι λαοί δεν έχουν κάτι να χωρίσουν! Να μη γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

  Σε μια φάση που συγκρούσεις και εστίες πολέμου είναι ανοιχτές σε όλο τον κόσμο, ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών οξύνεται με τις ΗΠΑ να κρατάνε την μπαγκέτα, οι φιλοδοξίες των εξαρτημένων αστικών τάξεων αναζωπυρώνουν και μπλέκουν τους λαούς σε νέα επικίνδυνα και φιλοπόλεμα σχέδια. Εξαιτίας τους οι λαοί ανά τον κόσμο υποφέρουν, στη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, η λίστα των νεκρών και των προσφύγων είναι ατελείωτη. Έτσι και η ελληνική αστική τάξη στον τυχοδιωκτικό ανταγωνισμό με την τουρκική, ξεπουλάει γη και ύδωρ στους πατρόνες της ΗΠΑ και ΕΕ, πουλάνε στο λαό το αφήγημα της εθνικής ενότητας (σε αυτό συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και όχι μόνο), σπέρνουν το μίσος για τους γείτονες λαούς, το ρατσιστικό δηλητήριο, στοιβάζουν απάνθρωπα αθώους πρόσφυγες και τα σιδερικά των ιμπεριαλιστών όλο και μαζεύονται! 

  Χρόνια τώρα, οι εξαγγελίες για επέκταση των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων στα 12 ναυτικά μίλια, οι κοινοί γεωστρατηγικοί άξονες με την Κύπρο, τους φασίστες του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, με την προσωπική επίβλεψη του Υπ.Εξ των ΗΠΑ Πομπέο, τι είναι αν όχι προσπάθειες περιορισμού της Τουρκίας καθώς και στοίχιση στις επιδιώξεις των ΗΠΑ; Αντίστοιχα η συμφωνία Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ για τον ενεργειακό αγωγό EASTMed καθώς και η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης για στρατιωτική βοήθεια και κήρυξη ΑΟΖ μεταξύ τους διαμορφώνονται η μια σε βάρος της άλλης. Είναι τμήμα του τυχοδιωκτικού ανταγωνισμού και των δύο πλευρών, στα πλαίσια διαπραγμάτευσης θέσης και ρόλου στην περιοχή με τους ΑμερικάνοΝατοικούς ιμπεριαλιστές όπως και η νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΗΠΑ επέκτασης και αναβάθμισης των βάσεων. Οι φονιάδες των λαών θέλουν να κάνουν τη ΝΑ Μεσόγειο Νατοϊκή λίμνη και ορμητήριο.   

  Την ίδια στιγμή γίνονται αλλεπάλληλες στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας Κύπρου Αιγύπτου και Κύπρου Ιταλίας Γαλλίας, η Συρία φλέγεται από την εισβολή της Τουρκίας με το πράσινο φις των ΗΠΑ, η Λιβύη είναι ακόμα κομματιασμένη. Αντίστοιχα το καθεστώς Τράμπ κλιμακώνει την πολιτική μέγιστης πίεσης στο Ιράν με τη δολοφονία του στρατηγού Σουλειμανί. Και ως αντίποινα έρχονται οι βομβαρδισμοί Αμερικανικών βάσεων στο ήδη διαλυμένο Ιράκ, ενώ τις ίδιες μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας συζήταγε με τους εμπρηστές του πολέμου (ΗΠΑ) για το βάθεμα της εξάρτησης και την αναβάθμιση των στρατιωτικών εξοπλισμών. Αυτό που διαπερνά όλες τις εξελίξεις από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολή είναι κυρίαρχα ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Ρωσίας για το ξαναμοίρασμα του κόσμου που για τους λαούς μόνο φτώχεια, χούντα, πολέμους και δυστυχίες φέρνουν δίχως ίχνος ασφάλειας σταθερότητας και ανάπτυξης όπως υποκριτικά καμώνονται. 

  Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Στο όνομα της "εθνικής ομοψυχίας" η κυβέρνηση καλεί το λαό να "σκύψει το κεφάλι", να αποδεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα, εντείνει τη φασιστικοποίηση και το χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι φοιτητές και η νεολαία έχουν καθήκον να σταθούν στο πλευρό του λαού για την οικοδόμηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αλληλεγγύης στους γείτονες λαούς για να γίνει εφικτός ο φραγμός στον πόλεμο. 

  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ! 
  • ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
















Σχόλια