Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων για την σύλληψη φοιτητή


Καταγγέλλουμε την τρομοκράτηση και σύλληψη από την αστυνομία και την ασφάλεια σε φοιτητή και μέλους των ΕΑΑΚ έξω από το σπίτι του, 9 ώρες μετά τα γεγονότα και την κατασταλτική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, χρεώνοντας τον ανυπόστατες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα τον πιάσανε έξω από το σπίτι του και τον μεταφέραν προς τη ΓΑΔΑ και αφού δεν του επέτρεπαν να επικοινωνήσει ούτε με δικηγόρο την επόμενη μέρα το πρωί τον «ενημερώσαν» για την σύλληψη του, ενώ είχε προηγηθεί ήδη έφοδος στο σπίτι του.
Η σύλληψη αυτή αλλά και οι προσαγωγές που γίναν μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές όταν πήγαν κόντρα στο «λοκ αουτ» δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Συνδέονται με την συνολικότερη πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, δηλαδή την ολική αμφισβήτηση στις ελευθερίες, τις σπουδές, την εργασία, την ίδια την ζωή.
Δεν είναι τυχαίο που κινήσεις σαν αυτές γίνονται σε μια περίοδο που από την μία έχει καταργηθεί νομικά το άσυλο και από την άλλη υπάρχει αναβρασμός στα φοιτητικά αμφιθέατρα, πραγματοποιούνται μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις πανελλαδικά και κυρίως οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στα νέα μέτρα για την εκπαίδευση.
Το κράτος, το κεφάλαιο και η κυβέρνηση για να θωρακιστούν απέναντι στην νεολαία που αντιστέκεται προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τους αγώνες των φοιτητών ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του, από το γκλόπ και το δακρυγόνο του μπάτσου, το μπουκάρισα σε σπίτια και τις συλλήψεις μέχρι την συνολική επίθεση πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πολιτική που πηγαίνει χέρι - χέρι με το κλήμα «κατάργησης του φοιτητικού συνδικαλισμού» που στήνει το σύστημα, δηλαδή την ευθεία παρέμβαση του κράτους στους συλλόγους με στόχο την απονεύρωση τους και το φακέλωμα φοιτητών.
Να σπάσουμε το κλήμα τρομοκρατίας και να αντισταθούμε απέναντι της. Να παλέψουμε στους συλλόγους μας ενάντια στην πολιτική παίρνοντας αποφάσεις αγώνα και βγαίνοντας μαζικά στους δρόμους ενόψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου και στη διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη. Μαζικά να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές που διώκονται και  να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στις ελευθερίες κόντρα στο κλήμα του «νόμου και της τάξης» που προσπαθούν να επιβάλουν.  

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Σχόλια