ΚΑΤΩ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ! ΈΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


  Μετά τα περιστατικά σε Λάρισα (αστυνομία με απόφαση εισαγγελέα μπαίνει στο 7ο ΕΠΑΛ και συλλαμβάνει 10 μαθητές) και Θεσσαλονίκη (μπάτσοι ανοίγουν καταλήψεις τρομοκρατώντας μαθητές) είχαμε παρόμοιο περιστατικό στην πόλη μας. Μετά από προσπάθεια κατάληψης από μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ η απάντηση του συστήματος ήταν η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών. Αστυνομία, διευθυντές και ασφαλίτες μάζεψαν τους μαθητές στον προαύλιο χώρο του σχολείου για να τους «εξηγήσουν» πως  ‘’ τέτοιες κινήσεις είναι παράνομες, γιατί καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο’’ και πως ‘’αν συνεχίσουν θα επέμβει ο εισαγγελέας και θα υπάρξουν συλλήψεις’’.
Ποίοι είναι αυτοί που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές;
   Είναι οι ίδιοι που θεωρούν «νόμιμο» την καταλήστευση των γονιών μας. Την ανεργία και την εκμετάλλευση. Που δέρνουν διαδηλωτές και συλλαμβάνουν αγωνιστές. Που ευθύνονται για το πέταγμα χιλιάδων μαθητών εκτός εκπαίδευσης. Για τα ετοιμόρροπα κτίρια στα σχολεία μας. Για τις κατηργημένες ειδικότητες, τη μαύρη και ανασφάλιστη δουλειά στα ΕΠΑΛ. Για ένα γενικό λύκειο εξεταστικό σφαγείο που δε μας χωράει. Ούτε εμάς ούτε τα όνειρα μας. Που μας φορτώνει καθημερινά με άγχος και πίεση.
   Είναι οι ίδιοι που χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο. Που θέλουν να μας πείσουν πως εχθρός μας είναι ο διπλανός μας, ο αδύναμος και οι γειτονικοί λαοί. Που κάνουν πολέμους κι κομματιάζουν χώρες. Που στοιβάζουν τους πρόσφυγες σα ζώα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς δικαιώματα. Που ψηφίζουν αντικομμουνιστικά μνημόνια, ξαναγράφοντας την ιστορία, για να χτυπήσουν την πρωτοπορία των λαών. Γιατί τελικός στόχος είναι οι ίδιοι οι λαοί.
   Είναι το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα και οι υπηρέτες του. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη που θέλει να περάσει το δόγμα ‘’ νόμος και τάξη’’, μαζί και η αντιπολίτευση. Το υπουργείο παιδείας που ετοιμάζει νέα μέτρα. Οι διευθυντές που θέλουν να «εξηγήσουν» την «κανονικότητα» ενός σχολείου ξένου και καταπιεστικού για όλους. Η αστυνομία και η «δικαιοσύνη» που ρόλος τους είναι η επιβολή αυτής της κανονικότητας. Ο φόβος τους μήπως όλοι εμείς εξεγερθούμε. Βγούμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης.
Τι πραγματικά φοβούνται;
   Τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις μας. Το να κατέβουμε μαζικά στους δρόμους και να φωνάξουμε ότι δε γουστάρουμε αυτήν την πολιτική και αυτήν την καθημερινότητα. Ότι δε θα περάσουν τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Ότι δε θέλουμε παιδεία για λίγους και εκλεκτούς.  Δε φοβούνται τις πορείες τουφεκιές μία, δύο φορές τον χρόνο της ΚΝΕ. Ούτε τα στημένα από τα ‘’πάνω’’  συντονιστικά της. Δε φοβούνται τις εικονικές ‘’συγκρούσεις’’ και την ανοργανωσιά της αναρχίας. Φοβούνται την πραγματική δύναμή μας, την πραγματική σύγκρουση. Τη συνεννόηση και την  οργάνωσή μας. Το να φτιάξουμε ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα στο πλάι του λαού.
Να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα!
   Κάθε σχολείο να γίνει εστία αντίστασης και διεκδίκησης. Να κάνουμε συνελεύσεις και καταλήψεις. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να αναζητήσουμε τους συμμάχους μας στους καθηγητές και τους γονείς μας, στους φοιτητές και το λαό. Να κάνουμε τα πρώτα βήματα συγκρότησης μαθητικού κινήματος. Να διεκδικήσουμε:
Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
Σπουδές – Δουλειά – Ελευθερίες - Ζωή με δικαιώματα
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα του υπουργείου.
Έξω η αστυνομία από τα σχολεία.

Σχόλια