Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Γιατί να ψηφίσω Αγωνιστικές Κινήσεις στις 18 Μάη;Οι φοιτητικές εκλογές είναι μπροστά.

Αποτελούν και αυτές μία πολιτική διαδικασία του Συλλόγου.
Καλείσαι να
διαλέξεις μία από τις πολλές πολιτικές δυνάμεις.
που παρεμβαίνουν στο Σύλλογο μας.
Εδώ τίθενται ερωτήματα.
Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ τους;
Όλοι οι αριστεροί τα ίδια δεν λένε;
Τι είναι και τι λένε οι Αγωνιστικές Κινήσεις;

  1. Είμαστε μία δύναμη αντικαπιταλιστική! Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας προτάσσοντας την κατεύθυνση της Αντίστασης και της Διεκδίκησης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι με κυβερνητικά-μεταβατικά προγράμματα (όπως ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ή με προτάσεις νόμου στο αστικό κοινοβούλιο, όπως το ΚΚΕ. Γι΄ αυτό δεν σπείραμε αυταπάτες ότι η ελπίδα για το λαό και τη νεολαία θα έρθει από το κάλπικο δημοψήφισμα ή από άλλες αστικές διαδικασίες (π.χ. εκλογές) και δεν εναποθέσαμε καμία ελπίδα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν άλλες δυνάμεις. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις είναι η πολιτική σύμφωνα με τις επιταγές των Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΝΑΤΟ. Είναι η πολιτική του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Είναι αυτό το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την ανεργία και καταργεί μία σειρά δικαιώματα στην δουλειά, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στη ζωή. Αυτό το σύστημα ΔΕΝ μπορεί να έχει “όμορφο” προσωπείο, δεν μετασχηματίζεται, ΜΟΝΟ ανατρέπεται!
  2. Είμαστε μία δύναμη αντιιμπεριαλιστική! Είμαστε μία δύναμη ενάντια στην εξάρτηση της χώρας από ΝΑΤΟ και Ε.Ε..Γιατί δεν θέλουμε η χώρα μας να αποτελεί βάση-ορμητήριο για τις μαζικές δολοφονίες των ιμπεριαλιστών! Αντιλαμβανόμαστε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο “φέρνει” τον πόλεμο ένα βήμα πιο κοντά στη χώρα μας. Δεν θέλουμε η αλληλεγγύη του λαού να έχει καμία σχέση με την φιλανθρωπία του συστήματος και των φερεφώνων του, που είναι οι ίδιοι που γέννησαν τα δεινά τόσο των λαών της Μ. Ανατολής όσο του λαού της χώρας. Γιατί με τους πρόσφυγες- μετανάστες έχουμε κοινούς εχθρούς, συνεπώς και κοινούς αγώνες! Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως πρωτεύον αίτημα “ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ” την αιτία που αναγκάζει τους λαούς να φεύγουν από τον τόπο τους, καλώντας πρωτοβουλίες κοινής δράσης σε αυτή την κατεύθυνση. Θέτουμε την ανάγκη οικοδόμησης αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού μετώπου των λαών!
  3. Είμαστε η ΜΟΝΗ δύναμη ενάντια στα όργανα συνδιοίκησης. Δεν συμμετέχουμε στη Γεν. Συνέλευση καθηγητών και στη Σύγκλητο. Γιατί γνωρίζουμε ότι με αυτούς που φέρνουν την εντατικοποίηση στις σχολές μας, μας διώχνουν από τις εστίες και τη λέσχη, μας αναγκάζουν να αγοράζουμε σημειώσεις και εξοπλισμούς, βάζουν αλυσίδες και προόδους, δεν έχουμε να κουβεντιάσουμε τίποτα μαζί τους! Γιατί αυτά τα όργανα υπάρχουν για να μας καθιστούν συνυπεύθυνους στην εφαρμογή της επίθεσης στα πανεπιστήμια. Γιατί η λύση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας βρίσκεται στα όργανα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι φοιτητές με την πάλη τους, στους Συλλόγους και τις Γενικές Συνελεύσεις!
  4. Παλεύουμε ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής! Καταδικάζουμε την απελευθέρωση του φασίστα-δολοφόνου Ρουπακιά, τη κρατική καταστολή, τις διώξεις αγωνιστών! Γνωρίζουμε ότι ο φασισμός είναι γέννημα- θρέμα του συστήματος και ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτού τον αντιπαλεύουμε. Υπερασπιζόμαστε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες τόσο στα πανεπιστήμια όσο και “εκτός των τειχών” αυτών. Υπερασπιζόμαστε το Άσυλο μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, γιατί αποτελεί τμήμα των αγώνων και διεκδικήσεων της νεολαίας και του λαού, τμήμα της ελεύθερης πολιτικής-πολιτιστικής έκφρασης στις σχολές, ενάντια σε πρυτάνεις, προέδρους, αστυνομία και στην πολιτική που υπηρετούν και μας θέλουν αδρανείς, ανοργάνωτους!
  5. Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση για όλους! Παλεύουμε ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και τις διαγραφές που μας διώχνουν από τις σχολές. Παλεύουμε για δωρεάν συγγράμματα, εξοπλισμούς, σίτιση, στέγαση! Γνωρίζουμε ότι ο Διάλογος για την Παιδεία είναι μία απάτη και στόχο έχει να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την απόκτηση του πτυχίου. Δεν έχουμε κάνει ποτέ προτάσεις για Νέα Προγράμματα Σπουδών, αλλά διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, χωρίς να έχουμε αυταπάτες, για εξανθρωπισμό του συστήματος με αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος (μηχανισμού που υπάρχει για να υπηρετεί το σύστημα). Θέτουμε το πτυχίο ως μόνη προϋπόθεση για δουλειά κόντρα στη κατεύθυνση του συστήματος της Δια Βίου Μάθησης, δηλαδή της Δια Βίου ημιαπασχόλησης- ανεργίας.
  6. Υπερασπιζόμαστε τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Μαζί με τις Γενικές Συνελεύσεις, τα Δ.Σ. και τις φοιτητικές εκλογές αποτελούν τα ΜΟΝΑ όργανα πάλης των φοιτητών. Παλεύουμε για το ξαναζωντάνεμα και την ανασυγκρότηση τους. Κόντρα στις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που υπονομεύουν με κάθε τρόπο αυτές τις διαδικασίες και κάνουν προτάσεις για τη διάλυση τους. Καταγγέλλουμε τον εικονικό συνδικαλισμό που θέλει τους φοιτητές “ακολουθητές” και όχι ενεργά κύτταρα της πάλης.

στις 18 ΜΑΗ ψηφίζουμε Αγωνιστικές Κινήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!